Presentaties

Onderstaand treft u enkele interessante presentaties van Ydo adviseurs aan.

Productiviteit en betrokkenheid gaan hand in hand

Het Mikrocentrum heeft op 7 oktober het seminar "Efficiënt verspanen" georganiseerd. Ydo heeft op dit seminar de presentatie "productiviteit en betrokkenheid gaan hand in hand" verzorgd. In deze presentatie wordt uitgelegd hoe door middel van het betrekken van de medewerkers de productiviteit en "plezier in het werk" vergroot kan worden. Download hier de presentatie.

SAP binnen het MKB, een zegen of een last?

Presentatie van Wim Huysman over het gebruik van SAP in het MKB. Download hier de presentatie.

Kostprijscalculatie: het becijferen van de samenwerking

De kostprijscalculatie speelt een belangrijke rol in het commerciële bedrijfsproces. In deze presentatie wordt ingegaan op een systematiek voor de kostprijscalculatie van projectmatige of enkelstuks en kleinserie productie. Download hier de presentatie.

Labor performance measurement in a warehouse environment

In januari 2009 vond de 12e "European Cold Chain Logistics Education Program and Trade Show" van het IARW plaats. Ydo heeft hier een bijdrage geleverd door middel van de presentatie "labor performance measurement in a warehouse environment". Aan de hand van enkele praktische voorbeelden wordt een techniek om productiviteit te meten, maar vooral te verbeteren uitgelegd. Download hier de presentatie.