Resultaatverbetering in operationele bedrijfsvoering

Doel

Aan de hand van de systematische aanpak van het Management KompasSysteem (MKS)® worden de bedrijfsprocessen in kaart gebracht en vertaald naar vier resultaatbepalers. U leert met behulp van het Analysemodel te berekenen wat het effect is van (relatief kleine) verbeteringen op de netto winst van het bedrijf. Op basis van een nulmeting, het analysemodel en eventueel de benchmark bepaalt u de winstambities van het bedrijf en leert u op welke manier u gestructureerd naar dit resultaat toe werkt.

Met behulp van het MKS bent u tevens in staat op een eenvoudige manier projecten vooraf door te rekenen, bijvoorbeeld voor aanbestedingen.

U leert te ontdekken waar de belangrijkste hefbomen in het bedrijf aanwezig zijn om de toekomstige waarde van de onderneming verder te vergroten.

Bestemd voor

Controllers, bedrijfsadviseurs, projectleiders en anderen die in hun functie nauw betrokken zijn bij het maken van begrotingen, offertecalculaties en kostprijsberekeningen.

Omschrijving

In de opleiding worden behandeld:

 • De theorie van de methodiek van het Management KompasSysteem®
 • Het opstellen van de 4 meest belangrijke resultaatbepalers
 • Voorspellen van de netto winst aan de hand van het analysemodel
 • financiële- en bedrijfseconomische advisering/verbetering aan de hand van het MKS
 • Sturen op resultaat
 • Praktijk cases MKS
 • Benchmarking
 • De opbouw van een Strategisch Plan
 • Het maken van strategische keuzes
 • Marketingstrategie
 • Actieplan en begeleiding van de ondernemer, projectleider en bedrijfsadviseur

Werkwijze

Deze opleiding wordt gekenmerkt door op de praktijk gestoelde voorbeelden en oefeningen en korte theoretische inleidingen.

Het fundament van de opleiding wordt gelegd in 2 dagen. Tijdens deze twee dagen selecteren cursisten een concreet bedrijf om het MKS in de praktijk te gaan toepassen. Daaropvolgend zijn er 5 opeenvolgende dagdelen waarin specifieke voorbeelden en huiswerkopdrachten (reële praktijkcases) tot in detail worden uitgewerkt.

Voorafgaand aan de opleiding heeft de opleider een intake gesprek met de deelnemer en diens leidinggevende. Na afloop heeft onze opleider een evaluatiegesprek met de leidinggevende.

Duur

2 Volledige dagen, gevolgd door 5 dagdelen verspreid over 4-5 maanden

Planning

De opleiding staat gepland op:
- 22 en 23 november 2016
- 20 en 21 december 2016

Kosten

De kosten voor deze opleiding bedragen € 5.000,- (excl. BTW, prijswijzigingen voorbehouden) inclusief opleidingsmateriaal, accomodatiekosten, diner en overnachting (tussen 2 volle dagen) . Voor deze opleiding komt u in bepaalde gevallen in aanmerking voor een bijdrage uit het scholingsfondfs van uw branchevereniging (zie ook onze pagina subsidie)

Inschrijven

Wilt u zich aanmelden voor deelname, dan kunt u zich hier inschrijven.
Ja, ik wil me aanmelden voor de opleiding "Resultaatverbetering in operationele bedrijfsvoering".
Lees ook onze voorwaarden open inschrijving. 

Meer informatie

Wij geven u graag meer informatie, waarvoor u telefonisch, per email of via het aanvraag formulier contact met ons kunt opnemen.

In-company

Deze opleiding wordt zowel als "open" als "in company" gegeven.