Oplossingsgericht projecten leiden en managen - verbinden van techniek

Doel

Actief het gesprek leiden, waarbij de gespreksbalans zo is ingericht dat de projectleider/manager ruimte biedt aan de gesprekspartner om de vraag-/probleemstelling ter tafel te brengen. Vanuit de vraag-/probleemstelling onderzoekt de projectleider/manager ook de bottlenecks van de vraag-/probleemstelling en het effect hiervan op de dagelijkse voortgang van het project.

Als hier een scherp beeld voor beide partijen is gevormd, presenteert de projectleider/manager de specifieke oplossing en/of scenario’s die hij met zijn aanpak kan leveren. Afhankelijk van de complexiteit van de oplossing die nodig is, leert de projectleider/manager ook het analyseren en in kaart brengen van het beslisproces van de opdrachtgever.

Met deze training leert een projectleider/manager de verschillende experts ruimte te geven voor hun technisch-inhoudelijke inbreng. Daarnaast leert de projectleider/manager het gesprek te faciliteren om de verschillende technische componenten te verbinden.

Bestemd voor

Projectleiders en –managers die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van technische oplossingen en verbeteren van technologie in samenwerking met technische experts.

Omschrijving

In de training worden behandeld:

  • een effectieve meeting: hoe ziet dat er uit?;
  • de ‘funnel’ gesprekstechniek;
  • verdieping door de ‘SPIN’ vraagtechniek;
  • hoe effectief te luisteren;
  • de onderdelen van ‘waarde’;
  • presenteren van oplossingen die ‘waarde’ tonen;
  • omgaan met bezwaren;

Werkwijze

Deze opleiding wordt gekenmerkt door groepsdiscussie met praktische voorbeelden en oefeningen en korte theoretische inleidingen.

Duur

Totaal 3 dagen, gedurende 3 achtereenvolgende weken

Planning

Deze training staat gepland op:
- 28 september, 5 en 12 oktober 2017
- 30 november, 7 en 14 december 2017

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 1.467,50 inclusief trainingsmateriaal, lunch en accomodatiekosten (excl. BTW, prijswijzigingen voorbehouden). Voor deze training komt u in bepaalde gevallen in aanmerking voor een bijdrage uit het scholingsfonds van uw branchevereniging (zie ook onze pagina subsidie)

Inschrijven

Wilt u zich aanmelden voor deelname, dan kunt u zich hier inschrijven.
Ja, ik wil me aanmelden voor de training "Oplossinggericht projecten leiden en managen - verbinden van techniek".
Lees ook onze voorwaarden open inschrijving. 

Meer informatie

Wij geven u graag meer informatie, waarvoor u telefonisch, per email of via het aanvraag formulier contact met ons kunt opnemen.