Oplossingsgericht projecten leiden en managen - verbinden van mensen

Doel

Actief het gesprek leiden, waarbij de gespreksbalans zo is ingericht dat de projectleider/manager ruimte biedt aan de gesprekspartner om de vraag- en/of probleemstelling ter tafel te brengen. Vanuit de vraag-/probleemstelling onderzoekt de projectleider/manager ook de impact van de vraag-/probleemstelling met name in relatie tot het verbinden van mensen en het effect hiervan op de dagelijkse projectvoering van de gesprekspartner.

Als hier een scherp beeld voor beide partijen is gevormd, presenteert de projectleider de specifieke oplossing en/of scenario’s die hij met zijn aanpak kan leveren. Afhankelijk van de complexiteit van de oplossing die nodig is, leert de projectleider/manager ook het analyseren en in kaart brengen van het beslisproces van de (gezamenlijke) opdrachtgever(s).

Met deze training leert een projectleider/manager te voorkomen dat hij in de grootste valkuil trapt, namelijk heel veel vertellen over hoe het project moet lopen zonder te weten waar de behoefte van je gesprekspartner ligt.

Bestemd voor

Projectleiders en managers die zich bezig houden met implementeren van goed gedefinieerde technische vragenstukken, waarbij met de betrokkenheid van de deelnemers in het project een bottleneck zijn.

Omschrijving

In de training worden behandeld:

  • een effectieve meeting: hoe ziet dat er uit?;
  • de ‘funnel’ gesprekstechniek;
  • verdieping door de ‘SPIN’ vraagtechniek;
  • hoe effectief te luisteren;
  • de onderdelen van ‘waarde’;
  • presenteren van oplossingen die ‘waarde’ tonen;
  • het gebruik van je eigen tools
  • omgaan met bezwaren;
  • het verkrijgen van commitment en het afronden van een fase binnen het project.

Werkwijze

Deze training wordt gekenmerkt door groepsdiscussie met praktische voorbeelden en oefeningen en korte theoretische inleidingen.

Duur

Totaal 4 dagen, gedurende 4 achtereenvolgende weken

Planning

Deze training staat gepland op:
- 28 september, 5, 12 oktober en 2 november 2017
- 30 november, 7, 14 en 21 december 2017

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 1.850,- inclusief trainingsmateriaal, lunch en accomodatiekosten (excl. BTW, prijswijzigingen voorbehouden). Voor deze training komt u in bepaalde gevallen in aanmerking voor een bijdrage uit het scholingsfondfs van uw branchevereniging (zie ook onze pagina subsidie)

Inschrijven

Wilt u zich aanmelden voor deelname, dan kunt u zich hier inschrijven.
Ja, ik wil me aanmelden voor de training "Oplossinggericht projecten leiden en managen - verbinden van mensen".
Lees ook onze voorwaarden open inschrijving. 

Meer informatie

Wij geven u graag meer informatie, waarvoor u telefonisch, per email of via het aanvraag formulier contact met ons kunt opnemen.