Efficiƫnt Begroten en Calculeren

Hoe komt u tot een scherpe prijs voor uw product? Weet u eigenlijk wel hoe uw prijzen tot stand zijn gekomen? Met de opleiding ‘Efficiënt Begroten en Calculeren’ leren uw medewerkers in slechts 5 dagen een scherpe kostprijs te berekenen.

Een scherpe kostprijs geeft u een voorsprong ten opzichte van uw concurrenten. Naast een scherpe kostprijs leidt onze aanpak tot beheersbare processen en verbetering van de bedrijfsvoering. Door middel van de opleiding ‘Efficiënt Begroten en Calculeren’ krijgen uw medewerkers meer inzicht in het calculeren van de kostprijs van projecten én producten.

De opleiding is een goede basis voor diegenen die nieuw zijn met calculeren en begroten. Het geeft hen de kennis en de vaardigheden om uitstekende kostprijsberekeningen te maken. Ook voor de ervaren medewerkers op het gebied van kostprijsberekeningen is deze opleiding geschikt. Zij leren vooral hoe ze sneller een scherpe kostprijs kunnen berekenen. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is het ontwikkelen van kengetallen en het inzicht in de relatie tussen de kostprijs en de verbetering van de bedrijfsvoering.

Omschrijving

De opleiding is erop gericht inzicht te verschaffen in:

  • de principes van het calculeren van projecten en/of producten;
  • verschillende methoden voor het verkrijgen van kengetallen (begrotingsnormen);
  • kostprijstechnische benaderingen en raakvlakken met het commerciële beleid;
  • het verband tussen de wijze van begroten en de aard van de te begroten projecten en het doel waarvoor een begroting of calculatie wordt gemaakt.

Algemene informatie

Wie?
Begroters, calculatoren, werkvoorbereiders, sales-engineers, projectleiders en anderen die in hun functie nauw betrokken zijn bij het maken van offerte- of uitvoeringscalculaties.

Waar en wanneer?
De opleiding ‘Efficiënt Calculeren en Begroten’ beslaat 5 dagen, gedurende 5 achtereenvolgende weken. De eerstvolgende opleidingen vinden plaats op:
- 6, 13, 20, 27 september en 4 oktober 2017
- voorjaar 2018

Kosten?
€ 2.180,- inclusief opleidingsmateriaal en lunch, exclusief BTW (prijswijzigingen voorbehouden). Voor deze opleiding komt u in bepaalde gevallen in aanmerking voor een bijdrage uit het scholingsfonds van uw branchevereniging (zie ook ons pagina subsidie).

Vervolgopleiding

Als vervolg op deze opleiding bieden wij (alleen in-company) de vervolgopleiding kostprijsberekening aan.

Referenties

Al onze opleidingen worden geëvalueerd, Klik hier voor een samenvatting van de resultaten.

Inschrijven

Wilt u zich aanmelden voor deelname, dan kunt u zich hier inschrijven.
Ja, ik wil me aanmelden voor de opleiding Efficient Begroten en Calculeren.
Lees ook onze voorwaarden open inschrijving. 

Meer informatie

Wij geven u graag meer informatie, waarvoor u telefonisch, per e-mail of via het aanvraag formulier contact met ons kunt opnemen. Lees ook de onderstaande artikelen: