Werkvoorbereiden

Hoe zorg je ervoor dat productiemedewerkers en monteurs efficiënt aan het werk zijn en geen overbodig werk doen? Met andere woorden: hoe zorg je ervoor dat producten sneller en goedkoper geproduceerd kunnen worden? De opleiding ‘Werkvoorbereiden’ van Ydo maakt uw werknemers veel effectiever!

Een goede werkvoorbereiding levert tijdens de uitvoering veel tijdwinst op. Dat is op zich niets nieuws. Maar om deze voorbereiding goed te doen, ontbreekt vaak de noodzakelijke kennis. In onze vierdaagse opleiding 'Werkvoorbereiden' (gericht op effectief produceren en onderhouden doen uw medewerkers niet alleen deze kennis op, zij zijn hierna ook in staat om verbetervoorstellen te doen!

Door het werk goed voor te bereiden staat er geen man of machine meer stil, maar loopt alles op rolletjes. Dit zal de doorlooptijden van uw producten aanzienlijk verkorten. De opleiding is daarmee een uitstekend onderdeel voor trajecten in de sfeer van Lean processen, World Class Manufacturing (WCM) en projecten die zijn gericht op het vergroten van de Hands on Tool Time (HOTT).

Omschrijving

In de opleiding wordt oa. behandeld:

  • het verband tussen werkvoorbereiding en productiviteit;
  • de plaats van de werkvoorbereiding in de organisatie;
  • de analyse van een product of project;
  • de verkorting van doorlooptijd;
  • de vergroting van de effectieve werktijd.

Werkwijze

De principes van werkvoorbereiding worden aan de hand van voorbeelden besproken. De deelnemers leren deze principes toe te passen, aan de hand van oefeningen en praktijkgevallen. Waar mogelijk zal ook gebruik gemaakt worden van praktijkgevallen uit het eigen bedrijf van de deelnemers.

Algemene informatie

Wie?
Werkvoorbereiders, planners, chefs en werkplaatsleiding van bedrijven in de sfeer van enkelstuks- en kleinserie fabricage, in de sfeer van installatie- en onderhoudswerk en andere project voorbereiders.

Wanneer?
De opleiding 'Werkvoorbereiden' duurt 4 dagen. De eerstvolgende opleidingen vinden plaats op:
- 8, 15, 22 en 29 november 2017
- voorjaar 2018

Kosten?
De kosten bedragen € 1.850,- per persoon, excl. BTW en inclusief opleidingsmateriaal en lunches (prijswijzigingen voorbehouden). Voor deze opleiding komt u in bepaalde gevallen in aanmerking voor een bijdrage uit het scholingsfonds van uw branchevereniging (zie ook onze pagina subsidie).

In-company

In overleg met de opdrachtgever kunnen wij een volledig maatwerk programma in-company verzorgen.

Referenties

Al onze cursussen worden geëvalueerd. Klik hier voor een samenvatting van de resultaten.

Meer informatie of inschrijven:

Wilt u zich aanmelden voor deelname, dan kunt u zich hier inschrijven.
Ja, ik wil me aanmelden voor de opleiding Werkvoorbereiden.

Wij geven u graag meer informatie, waarvoor u telefonisch, per e-mail of via het aanvraag formulier contact met ons kunt opnemen.  

Lees ook onze voorwaarden open inschrijving.